Bu, bir fiziksel sunucunun, eş zamanlı iş yüklerini çalıştırmak için kullanılabileceği anlamına gelir. Sanallaştırma, altyapıları daha basit ve daha verimli hale getirerek uygulamaların daha hızlı devreye alınmasına, performansın ve kullanılabilirliğin artmasına olanak tanır. Sanal Sunucuların Ortaya Çıkışı
Geleneksel sunucular ve veri merkezlerinin yanı sıra, edge sunucular da önemli bir yer kaplamaktadır. Edge sunucular, verilerin ve uygulamaların kullanıcılara daha yakın olduğu bir ağ modelini temsil eder.
Sanal sunucularınızı tam potansiyeliyle kullanmanın sayısız yolu vardır. Örneğin içerisinde oyun sunucuları, Internet sunucuları veya mail sunucuları gibi çeşitli sunucular kurabilirsiniz. Ek olarak, diğer kullanıcılara karşı anonim kalırken sunucunuz ve dolayısıyla tüm kaynakları üzerinde tam yönetici haklarına sahip, paylaşılan barındırma tekliflerinden daha fazla bağımsızlık gerektirebilecek diğer projeleri de barındırabilirsiniz.
Sunucuya yükleyeceğiniz kontrol paneli ile birlikte sunucunuzun kullanmış olduğu donanım miktarlarını dilediğiniz gibi arttırabilir ya da azaltabilirsiniz. Bu nedenle tüm kontrol sizin elinizde denilebilir.
VDS, bağımsız işletim sistemi özelliğiyle Internet sitenizin olası saldırılardan korunmasını sağlar.
Sanal sunucular hem veri kaybı riskini minimize etmek hem de güvenliği sağlamak için düzenli olarak yedeklenmelidir. Yedekleme işlemi, sunucuda bulunan tüm verilerin başka bir ortama kopyalanması anlamına gelir.
Öncelikle, bir sanal sunucunun tanımı yapmak gerekirse; tamamen yazılım tabanlı bir sunucu olup, donanım kaynaklarını dinamik olarak paylaşan ve ayrılan sanal makinalardan oluşmasını söyleyebiliriz.
Hem kendi sisteminiz hem de oluşturduğunuz bu iki sanal sunucu makine sistem kaynaklarınızın izin verdiği performans ile birlikte çalışır ve tümüyle ayrı 3 makine gibi hizmet verebilir.
Bir sunucunun kaynaklara bölünerek kullanılmasını sağlayan bu sayede de kullanıcılara daha fazla kontrol sunan bir tür sanallaştırma teknolojinin adıdır en kısa tanımı ile sanal sunucular.
Diğer tüm teknolojilerde olduğu gibi sanal sunucuların da karanlık tarafları vardır. İşte operasyonunuzda sanal sunucu kullanmanın bazı dezavantajları:
” sorusuyla bilişim dünyasının; verileri, inanılmaz bir hızda toplama, işleme, depolama ve kullanma taleplerimize göre nasıl şekillendiğini anlamak faydalı olacaktır. Sanallaştırma
Odeaweb sunduğu Linux VPS sanal sunucu paketleri, yüzde yüz SSD VDS hizmetleri ve fiziksel sunucu kiralamalarıyla işletmeler için 7 24 lisanlı, yüksek performanslı yazılım ve donanım hizmeti verir.
İnternet web siteleri kişisel yada kurumsal bilgilerinizi dış dünya ile paylaşmaleın en iyi yoludur.
Bulut Sunucu (Cloud Sunucu) kullanıcının sanal sunucusuna her yerden ve her zaman erişmesini sağlayan bir World wide web VDS Neden gereklidir? barındırma türüdür. Diğer sunuculara kıyasla sınırsıza yakın daha yedekleme altyapısına ve depolama alanına sahiptir.